World Horti Center officieel geopend

08 mrt 2018

Op woensdag 7 maart jl. opende Koningin Máxima het gloednieuwe World Horti Center in Naaldwijk, het eerste kennis- en innovatiecentrum ter wereld in het hart van de glastuinbouw. Door samenwerking tussen de vier O’s (Onderwijs, Overheid, Onderzoek en Ondernemers) is het World Horti Center (WHC) tot stand gekomen. Respectievelijk Mbo Westland, Gemeente Westland en Provincie Zuid Holland, Demokwekerij en Greenport Food & Flower Xperience zijn betrokken bij het wereldwijde centrum voor de tuinbouw.

Lees op de site van het WHC het verslag of kijk de Chain Reaction nog eens na op YouTube.

Hogeschool Inholland participeert ook in het WHC en is fysiek aanwezig op de begane grond met de Groene Innovatiestudio. Samen met Lentiz wordt tevens een Associate Degree Tuinbouwmanagement aangeboden, waarbij in twee jaar een Ad-diploma behaald kan worden. Tot slot vindt een groot deel van het praktijkonderwijs van de opleiding Tuinbouw & Agribusiness plaats in de kassen van de Demokwekerij.

Het WHC is vrij toegankelijk om te bezoeken, maar voor een rondleiding moet even contact gezocht worden via info@worldhorticenter.nl

Delen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.